Maailma muutoksessa ja koulu sen mukana... Hyppää mukaan lukemaan!

lauantai 21. tammikuuta 2012

K-12 Constructors - uudenlainen tapa opiskella

Ystäväni on ollut mukana kehittämässä pienellä suomalaisella joukolla K-12 Constructors -nimellä toimivaa uudenlaista mullistavaa tapaa opiskella oppivelvollisuutta. Oppimisympäristö mahdollistaa todella monipuoliset opiskelutavat ja opettajan valitsemat tavat seurata ja ohjata oppimista. Järjestelmään voi tutustua täältä. Järjestelmän kehittäjät etsivät nyt kouluja ja opettajia testaamaan järjestelmää ilmaiseksi! Kannattaa tutustua! 
Alla lainauksia oppimisympäristön nettisivuilta:

Constructors-opiskeluympäristö perustuu ajatukseen opiskelijasta itsenäisenä tiedon rakentajana, joka oppii parhaiten aktiivisen työskentelyn, vertaistuen ja sisäisen motivaation kautta.
Opiskeluympäristö on alunperin suunniteltu kotioppijoiden ja Feeniks-koulun käyttöön, mutta on laajentunut järjestelmäksi, jota voi soveltaa kaikenlaisissa oppimisympäristöissä ja -tasoilla.
Kevään 2012 aikana järjestelmää testataan kotioppijaryhmällä. Järjestelmä on tarkoitus saada julkaisukuntoon helmikuun aikana. Uusittu ulkoasu on parhaillaan työn alla. Kuvia tulee tänne pian.
Syksyllä 2012 julkaistaan peruskoulujen käyttöön oma versio. Kiinnostuneet koulut tai opettajat voivat ottaa jo kevään aikana testijärjestelmän käyttöönsä.
Tavoitteena on saada lukiojärjestelmä käyttöön lukuvuoden 2013-2014 aikana.

Järjestelmä on pienen suomalaisen kehittäjätiimin käsialaa ja tavoitteena on ollut kehittää ensimmäinen aidosti oppilaslähtöinen verkko-opiskelujärjestelmä.
Järjestelmän kehitystyössä on tehty yhteistyötä Jyväskylän yliopiston, Otavan opiston ja Kehittyvä koulu -yhdistyksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Innostavaa vai raivostuttavaa vai jotain ihan muuta? Jaa toki kommenttisi!